May 26 2020 12:56:39
Меню
· Начало
· Екип
· Център
· Професии
· Обучение
· ВУЗК
· Проекти
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
· Статии
· Файлове
· Форум
· Връзки
· Категории новини
· ЧЗВ
· Консултантски офиси
· календар на земеделеца
· За нас
· About us
· Пилотни програми
На линия
· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 16
· Най новите членове: nikswinhowe
01 януари 2010


ЕКИПЪТ НА СДРУЖЕНИЕ "АКАДЕМИЯ БГ" ЧЕСТИТИ НОВАТА ГОДИНА НА СВОИТЕ СТУДЕНТИ И КОЛЕГИ И ИМ ПОЖЕЛАВА ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И МНОГО УСПЕХИ!!
16 декември 2009

През месец август тази година Сдружение”Академия БГ”, откри първия си консултантски офис и оборудва подвижна лаборатория за извършване на почвен анализ. Преди дни такъв беше открит и Крумовград. В тях се извършват два вида основни услуги. Първата, много важна услуга за земеделските стопани, е изследване на проби от почвата преди засаждането на масивите за съдържание на фосфор, калий, киселинност и съдържание на глина. При необходимост се правят и допълнителни замервания на други елементи. От началото на декември в офисите се правят и консултации при появили се проблеми по насажденията. Научно- консултативната дейност по агрохимия и растителна защита се извършва от професор Димитър Карагеоргиев, доктор на селскостопанските науки, който дълги години е работил в Националния овощарския институт в Пловдив. На базата на изследванията в подвижната лаборатория, тай дава оценка на площи за създаване на трайни насаждения, препоръки за торене на нови и съществуващи такива, за системи за растителна защита при овощните видове и качеството на плодовете и за опазване на околната среда. Услугата за извършването на почвените проби и анализа е на стойност 80 лв..

На снимката: професор Карагеоргиев и консултантите Людмила Асенова и Севинч Хюсеин
08 декември 2009
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!Екипът на Сдружение"Академия БГ" честити 8 -ми декември на всички студенти и им пожелава високи професионални успехи и успешна реализация в живота!
06 декември 2009Българските студенти честват своя празник на 8 декември


През 1903 г. по повод на 15-годишния юбилей на Софийския университет, 8 декември става празник на всички студенти в България. Решението е взето от Академичния съвет на университета на 30 ноември 1902 г. Празнуването е отменено след 1944 г. и е заменено със 17 ноември, когато е Международният ден на студентите. През 1962 г. празникът на университета на 8 декември е възстановен. На заседание на Съвета на ректорите на 28 октомври 1994 г. е взето решение 8 декември да бъде неучебен ден и празник на българските студенти.


В Кърджали започнаха да празнуват още от 5 декември. Голямата зала на ресторант „Арпезос” събра възпитаниците на Висше училище „Земеделски колеж” на голям купон. Младите хора истински се веселиха - пяха и танцуваха. Огромен букет от прекрасни жълти и червени хризантеми дариха дамите на своя декан - професор Васко Василев, който поздрави всички студенти и пожела на третокурсниците успешно дипломиране.
19 ноември 2009г.
Снимка: Павел Тенчев


Първият щастливец, на чиято земя бяха засадени първите 120 маслинови фиданки бе земеделският производител Руслан от Кърджали.
А първата фиданка беше посадена от главния консултант по проекта Сотирис Браниотис от Гърция, който в продължение на три години ще консултира стопаните при различни ситуации, възникнали при растежа на маслините. Ръководителят на проекта доц. д-р Васко Василев благодари на бъдещите масринопроизводители за участието им в проекта. Той ги увери, че техният ентусиазъм и и желание да бъдат първи в новото начинание ще се увенчаят с успех. Желанието на доц. Василев е маслинопроизводството да стане основен поминък на населението от Кърджалийски район.

18 ноември 2009г.
Днес засаждат първите маслинови фиданки в района

Днес от 10,30 часа ще започне засаждането на 1000 маслиновите фиданки, получени от разсадник в град Верея, Гърция. Деветимата земеделци от Кърджали, Крумовград и Кирково, на чиито ниви ще растат маслиновите дръвчета, ще присъстват първо на показното засаждане на най-близкия парцел – край село Глухар...
17.11.2009
Късно снощи от Гърция пристигнаха 1000 маслинови дръвчета, които ще бъдат засадени в района на Кърджали по проекта на „Академия БГ”, Кърджали и Висше училище „Земеделски колеж”, Пловдив „Изследване на приоритетите за производство на храни от растителен и животински произход в Кърджалийска област, утвърден и финасиран от фонд „Научни изследвания” при Министерството на образаованието, младежта и науката. Днес от 14,00 часа в офиса на колежа, който се намира на
Пазара, ще има среща на ръководството със земеделските производители, на чиято земи ще бъдат посадени фиданките, а утре ще започне закаждането им.
31 октомври 2009г.
Първите дипломи с холограмен знак получиха абсолвентите от Земеделския колежАз съм изключително щастлив, че вие днес се дипломирате, след като имахме доста затруднения, докато получим акредитация за вашето обучение, но в крайна сметка вие получавате награда за вашата упоритост и труд една легитимна диплома - критерий за вашето отварянe към Европа и света. С тези думи се обърна вчера
27 октомври 2009 г.
Научно-практическа конференция за отглеждане на маслини в България
Инж. Хасан Азис: Земеделието в нашия район трябва да се постави на научна основа и се предостави нова алтернатива пред селскостопанските производители


В събота от 10,00 часа в аулата на Земеделския колеж се проведе научно-практическа конференция на тема „Нови технологии за развитие на овощарството. Условия за отглеждане на маслини в България”, която беше организирана от Висше училище „Земеделски колеж”, Пловдив и Сдружение „Академия БГ”, Кърджали...
Покана
Висше училище "Земеделски колеж" и Сдружение "Академия БГ" Ви канят да участвате в научно-практическа конференция на тема: "Нови технологии за развитие на овощарството. Условия за отглеждане на маслини в България."
Конференцията ще се проведе под патронажа на Министъра на земеделието и храните на Република България д-р Мирослав Найденов на 24.10.2009г. от 10:00 часа в град Кърджали, кв. "Гледка", ул. "Тина Киркова" № 17 (ОУ "Васил Левски"), аула на ВУЗК. В програмата са включени следните доклади:

1. Встъпителен доклад на доц. д-р Васко Василев на тема: "Приоритети за развитие на земеделието в Кърджалийска област."
2. Доклад на проф. Христос Ксилоянис на тема: "Нови технологии за развитие на овощарството и маслинопроизводството - почвени условия, климат, посадъчен материал, схеми за засаждане."
3. Доклад на Сотирис Браниотис, Константиниос Браниотис и фирма "Европлант" ООД на тема: "Производство на посадъчен материал. Нови сортове и пазарна ориентация."
4. Доклад на Христофорос Ксилоянис - лаборатория FITOTECHNIKI на тема: "Микроразмножаване на тъкани и производство на подложки за овощараството".
5. Доклад на инж. Димитрис Макаронас на тема: "Съхранение и преработка на плодове и маслини."
6. Доклад на Георги Христов на тема: "Капково напояване."
За информация и потвърждаване на участието:
Висше училище "Земеделски колеж":
тел: 032/960 360
e-mail: agri_college@mail.bg
Сдружение "Академия БГ":
тел: 032/967 180,
0361/22126,
0361/22127
e-mail: vasilev@economist-bg.com
zemkolej@mail.bg
15.09.2009
Започнаха учебните занятия за студентите от Земеделския колеж


Вчера беше първият учебен ден за студентите на Висше училище "Земеделски колеж", Пловдив, чието обучение се извършва в Кърджали.
В момента текат лекции по право, екология, аграрна икономика, но само за втори и трети курс. Първокурсниците ще започнат на 3 октомври, а колежаните от професионалния частен колеж "Академия БГ", Кърджали ще дойдат на 18-ти септември. Висшето училище "Земеделски колеж" се утвърди като едно престижно учебно заведение с квалифицирани преподаватели. Записали са се студенти от цялата страна, но най-много са от Кърджалийска и Хасковска област.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Страницата се зареди за 0.01 секунди 467,536 уникални посещения