September 22 2019 17:48:55
Меню
· Начало
· Екип
· Център
· Професии
· Обучение
· ВУЗК
· Проекти
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
· Статии
· Файлове
· Форум
· Връзки
· Категории новини
· ЧЗВ
· Консултантски офиси
· календар на земеделеца
· За нас
· About us
· Пилотни програми
На линия
· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 16
· Най новите членове: nikswinhowe
14 септември 2011г. Развитие на зеленчукопроизводството
По инициатива на Центъра за трансфер на технологии на ИЗК”Марица” и Сдружение”Академия БГ” гр. Кърджали , бе изпробван сорт пипер - Куртовска капия 1 в условията на Родопския гр. Крумовград, област Кърджали.
На 8 септември 2011 г доц. д-р Стойка Машева – директор на ИЗК „Марица”, доц. д-р Величка Тодорова – селекционер на сорта, Ваня Станева – ръководител ЦТТ, Петър Казаков – ст. експерт маркетинг и Севинч Хюсеин- организатор в Сдружение „ Академия БГ”, офис Крумовград, посетиха екперименталното поле, засадено със сорт пипер Куртовска капия 1.Запознаха се с технологията за отглеждане, разходите и добива, както и взеха проби от почвата и реколтата от пипер.
Експериментът се проведе върху демонстрационно поле от 1 декар, собственост на Съби Бояджиев от гр. Крумовград - производител на пипер от няколко години.
Основната идея на проекта бе да се предлагат на българските производители сортове зеленчукови култури селекция на Института по зеленчукови култури «Марица» Пловдив, изпробвани с оптимални технологии, приложими в практиката и доказали своя принос за повишаване на производителността от единица площ.
От получените резултати се вижда, че има една добра възможност за развитие на зеленчукопроизводството и основа за сключване на бъдещи сделки в района на община Крумовград.
Коментари
Няма добавени коментари.
Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.
Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Страницата се зареди за 0.00 секунди 433,036 уникални посещения