September 22 2019 17:20:56
Меню
· Начало
· Екип
· Център
· Професии
· Обучение
· ВУЗК
· Проекти
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
· Статии
· Файлове
· Форум
· Връзки
· Категории новини
· ЧЗВ
· Консултантски офиси
· календар на земеделеца
· За нас
· About us
· Пилотни програми
На линия
· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 16
· Най новите членове: nikswinhowe
11 юли 2011г. - Стартира пилотната програма за пасищно месодайно животновъдсто ” Развъдна организация Мутон Шароле България”

В началото на месец юли Стартира пилотният проект „Развъдна организация Мутон Шароле България”, чрез създаване на първото чистопородно стадо Мутон Шароле на територията на Община Крумовград. Животните са закупени от Земеделски институт Стара Загора транспортирани са и настанени в демострационен обект на Висше училище Земеделски колеж в с.Багрилци ,Община Крумовград.

Въз основа на развъдната програма на организацията започнаха първите кръстоски и изкуствено осеменяване от чистопородни кочове Шароле с местните породи в Източните Родопи, с цел подобряване на съществуващите и създаване на нови високопродуктивни породи, линии и хибридни животни, продукцията на които отговаря на пазарните изисквания и търсене на Европейския пазар.
„Развъдната организация Мутон Шароле България” е регистрирана при условията и по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Основна дейност е насочена за съхраняване и/или усъвършенстване на породи, линии и хибриди селскостопански животни, защита и контрол на произхода и автентичността на животните и произвежданите от тях продукти.

1. Водене на родословна книга, включващо следните дейности: поддържане на актуален опис на животните; вписвания на датите на заплождане и раждане; регистриране на отпаданията на животните и причините за техния брак; регистриране произхода на животните; временна идентификация на животното до момента на поставяне на трайна идентификация; фиксиране на животното по време на идентификацията:
2.Определяне продуктивността и генетичните качества на животните, включващо следните дейности: регистриране на плодовитостта; контрол на млечната продуктивност; контрол на месодайната продуктивност; контрол на вълнодайността; контрол на морфологичните белези при автохтонните породи; контрол на яйценосната продуктивност; контрол на работоспособността на конете; контрол върху продуктивните качества в пчеларството; манипулации на животните по време на бонитировка; анализ на проби в лаборатории; създаване на ДНК банка:
3.Съдействие на членовете на организацията за получаване на държавни помощи и субсидии;
4.Оказване на услуги в областите на ветеринарното дело, научното обслужване, селекцията, регистрирането, отглеждането и продуктивността на животните;
5.Организиране на специфично видово заплождане чрез естествено покриване, изкуствено осеменяване, трансплантация на ембриони и заплождане инвитро;
6.Разработване на пазарна стратегия и осигуряване на пазари;
7.Разработване и управление на проекти и програми;
8.Осигуряване на източници за финансиране;
9.Изграждане на инфраструктура.

За периода за членство в „Развъдна организация Мунтон Шароле България” са заявили над 150 души, общия брой овце, с които животновъдите участват в организацията надхвърля 9 500 броя овце.

За допълнителни въпроси, относно развъдната дейност и заявка за членство в „Развъдна организация Мутон Шароле България” лице за контакти:
Антоанета Цветкова - тел.0893568665; e-mail :info@akademiabg.comКоментари
Няма добавени коментари.
Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.
Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Страницата се зареди за 0.00 секунди 433,017 уникални посещения